Zoeken in deze blog

donderdag 13 juni 2013

Tomaat- olijvenmuffins

Oorspronkelijk werd dit recept enkel met tomaten gemaakt, maar als je er groene olijven aan toevoegt, waan je je helemaal op vakantie in het zuiden!



Ingrediënten (voor 12 stuks):

- 300 gr bloem
- 1/2 koffielepel zout
- 2 koffielepels bakpoeder
- 100 gr geraspte parmezaan
- 5 eetlepels olijfolie
- 20 zongedroogde tomaten
- een 10-tal groene olijven
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 300 ml melk
- 1 ei

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°.

Meng de bloem met het zout, het bakpoeder en de helft van de kaas.

Hak de zongedroogde tomaten en olijven fijn en meng ze met de pijnboompitten, de melk en het ei.

Roer de bloem door het ei-melkmengsel en voeg de olie toe.

Vul 12 vormpjes. Bestrooi de rest van de parmezaan over de muffins.

Bak 30 minuten in de oven!


En smullen maar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs