Zoeken in deze blog

dinsdag 2 juli 2013

Papillot van zalm en kabeljauw

Deze keer gaan we voor een receptje met vis! Zalm en kabeljauw zijn mijn 2 lievelingsvissen, dus waarom ze niet combineren in een lekkere papillot? Dit receptje is opnieuw heel snel klaar!


Ingrediënten (voor 2 papillotten):

- zalm voor 2 personen
- kabeljauw voor 2 personen
- 1 sjalot
- een 10-tal kersttomaten
- 3-tal jonge wortelen
- 16 soeplepels visbouillon
- basilicum
- peper en zout

extra: aluminiumfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°.

Eerst beginnen we met de voorbereidingen. Snij de wortel en sjalot in brunoise en halveer de kersttomaatjes.

Daarna nemen we een groot stuk aluminiumfolie.

Hierop leggen we een beetje wortelen met sjalot en daarbovenop komen beide stukken vissen. Leg de kersttomaatjes langs de zijkant.

Kruid goed met peper en zout. Leg bovenop de vis nog een vers blaadje basilicum voor de smaak.

Doe de papillot goed dicht aan beide zijden en laat 1 kant open.

Voeg daarna per papillot 8 soeplepels visbouillon toe. Hier kan je ook nog witte wijn aan toevoegen. Dit is uiteraard naar eigen smaak, net zoals de kruiden.

Sluit de papillot helemaal af zodat er geen sappen kunnen weglopen.

Leg deze op een bakplaat en bak gedurende een 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Deze papillot kan je met allerlei zaken serveren, ik denk daarbij aan een lekkere puree, brood, pasta,... Ik maakte hierbij een krokant gebakken tortilla-vel. Dit smaakt een beetje zoals brood en geeft er een lekkere crunchy touch aan.

In een papillot kan je ook eindeloos combineren met groentjes.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs