Zoeken in deze blog

vrijdag 12 juli 2013

Quiche met ui, paprika en champignons

Nog wat overschotjes in huis? Dan is een quiche het ideale gerecht om alles op te werken. In dit geval had ik ui, paprika en champignons in huis. Deze heb ik dan ook verwerkt in een heerlijke zomerse quiche!



Ingrediënten (voor een taart van 20cm):

- 1 vel bladerdeeg (kan ook met kruimeldeeg)
- 150 ml room
- 150 ml melk
- 3 eieren
- 1 rode paprika
- een 6-tal champignons 
- 1 ui
- 1 kippenbouillon-blokje
- peper en zout en nootmuskaat
- paprikapoeder

Bereidingswijze:

Eerst beginnen we met het bladerdeeg blind te bakken! Dit doen we in een voorverwarmde oven van 180° gedurende een 30-tal minuten8



Vervolgens snijden we alle groentjes!


Als de taartbodem gebakken is, laten we deze even afkoelen!



Daarna maken we het ei-melkmengsel. Hierbij voegen we de 3 eieren, 150 ml melk en room, zout, peper, nootmuskaat en een beetje paprikapoeder, samen in een mengbeker en kloppen we het geheel goed los.



Nu kunnen we beginnen met vullen van onze quiche. Verspreidt de groentjes over de bodem en overgiet met het ei-melkmengsel. Snij het bouillonblokje in kleine dobbelsteentjes en leg deze eveneens in de quiche tussen de groenten. Dit geeft er nog een krachtige smaak aan!




Bak daarna de quiche in een oven van 180° gedurende 35 minuten!





 Na 35 minuten is dit het resultaat!

Met de overschot van het bladerdeeg (de randjes) maakte ik enkele hapjes en met de overschot van het bakje champignons maakte ik een soepje. Deze twee gerechtjes verschijnen later nog op deze blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs