Zoeken in deze blog

dinsdag 23 juli 2013

Mini-croque monsieurs met tzatziki

Tzatziki is een traditioneel Grieks gerecht dat bereid wordt met Griekse yoghurt, look, komkommer en kruiden, zoals dille en munt. Dit serveerde ik als dipsaus voor de mini-croques!







Ingrediënten voor de Tzatziki:

- 1/2 komkommer
- 1 potje yoghurt (in dit geval gewone natuur yoghurt)
- 1 teentje look
- enkele takjes dille
- enkele blaadjes munt
- enkele druppels limoensap
- peper en zout


Ingrediënten voor de croque monsieurs:
- toastbrood
- boter
- kaas
- hesp



Bereidingswijze:

Eerst beginnen we met de tzatziki-saus. Deze moet toch nog even in de koelkast alvorens hij kan geserveerd worden. We schillen een 1/2 komkommer en raspen deze fijn.

Vervolgens doen we de komkommer in een zeef en bestrooien hem met een klein beetje zout. Door het zout zal al het water uit de komkommer getrokken worden en krijgen we een minder water-achtige saus. Laat dit staan gedurende een 10 minuten.

Daarna spoelen we de komkommer goed af, zodat al het zout verdwenen is en deppen hem goed droog met keukenpapier. 

Vervolgens doen we alle ingrediënten in een kom! Dit zijn de yoghurt, komkommer, dille, munt, look, limoensap en het peper en zout. Meng alles goed door elkaar en proef! Kruid eventueel nog wat bij.

Zet deze saus in de koelkast gedurende een uurtje zodat deze goed koud kan geserveerd worden

Daarna maken we de klassieke croques! We besmeren het brood met een beetje boter en beleggen deze met kaas en hesp. Om het mooier te presenteren maakte ik er driehoekjes van!

Als de saus goed koud is, kunnen we beginnen met het bakken van de croques. Dit kan in een toaster, maar eveneens gewoon in de pan met een klein klontje boter.


Serveren maar...

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs