Zoeken in deze blog

donderdag 11 juli 2013

Couscous-balletjes

Een ingeving van het moment, ik eet graag couscous, dus waarom er geen balletjes van proberen maken! Een "Marrokaans" getint gerechtje, zo waan je je even in Marrakech! Zo gezegd, zo gedaan. Hier zien jullie het resultaat!




Ingrediënten (voor een 20-tal balletjes):

- 2 grote tassen couscous,
- 2,5 grote tassen kippenbouillon
- currypoeder
- peper en zout
- peterselie en bieslook
- bloem + ei + chapelure
- arachide-olie





Bereidingswijze:

Zet een kookpot op het vuur en breng de kippenbouillon aan de kook!

Voeg daarna de couscous toe en het currypoeder (naar eigen smaak)! Roer even goed door en zet aan de kant. De couscous moet wellen (opzwellen).

Snij de peterselie en de bieslook fijn!

Zorg ervoor dat de couscous goed nat is, je moet er balletjes van kunnen rollen (voeg eventueel nog wat bouillon toe)!

Laat de couscous afkoelen en voeg daarna de peterselie en bieslook toe. Kruid af met peper en zout!

Rol van dit mengsel balletjes! (Als je kleine balletjes maakt, kan je deze ook geven als aperitiefhapje)

Als de balletjes klaar zijn, geven we ze een krokant korstje!

Rol ze eerst in de bloem, daarna in het eiwit en daarna door de chapelure!

Zet ondertussen een kookpot met wat arachide-olie op het vuur en verwarm (of gebruik een friteuse)!

Bak de balletjes tot ze goudbruin zijn! 

Met deze balletjes kan je eindeloos variëren. Je kan er groenten aan toevoegen, maar ook vlees, zoals stukjes kip, lam,.... andere kruiden, enz. Op de foto zie je dat ik er een stukje gedroogde ham heb bijgelegd (leg enkele sneetjes gedroogde ham op een bakplaat tussen 2 bakpapiertjes en laat drogen in een oven van 110° gedurende 50 min à 1u! Dit geeft er een heerlijk zoute toets aan, je kan de ham ook verwerken in de balletjes zelf!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs