Zoeken in deze blog

zaterdag 6 juli 2013

Pasta met chorizo

Waan je even in het zuiden, meer bepaald in Spanje! Chorizo is van oorsprong een Spaanse worstsoort die kruidig van smaak en roodachtig van kleur is en een stevige grove structuur heeft. De chorizo gebruikte ik vooral om een krachtige smaak aan mijn tomatensaus te geven!




Ingrediënten:

-  pasta horentjes
- 1 teentje look
- 1 sjalot
- 1 doos gepelde tomatenblokjes
- 1/2 kippenbouillonblokje
- water
- een stuk chorizo
- room
- peper en zout


Bereidingswijze:

Beginnen doen we met het versnipperen van de sjalot en het teentje look. 

Daarna snijden we de chorizo in kleine blokjes.


Vervolgens stoven we de sjalot en de look in een klein klontje boter, daarna voegen we de chorizo toe en laten deze krokant bakken.


Het geheel blussen we met de tomatenblokjes. We voegen eveneens nog een beetje kippenbouillon toe (1/2 blokje + water) en peper en zout en brengen dit aan de kook.


We laten dit sausjes een 20-tal minuutjes zacht pruttelen.


Ondertussen koken we de pasta in een ruime hoeveelheid water en zoals op de verpakking aangegeven.


Als de saus klaar is, voeg ik er ook nog wat room aan toe om de smaak af te zwakken. Chorizo is heel sterk van smaak, dus let daar mee op!


Ten slotte voegen we de pasta bij het sausje en is het gerecht al klaar!


Buen Apetito!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs