Zoeken in deze blog

donderdag 30 mei 2013

Vlinderpasta met een curryroomsaus

Met het "mooie weer" van de afgelopen dagen, zou een mens beginnen experimenteren in de keuken. Hierbij mijn eerste receptje van een hele reeks. Smakelijk!



Ingrediënten

voor de curryroomsaus:
- currypoeder
- boter
- 1/2 ui of 1 sjalot
- 1/2 appel
- 1/2 banaan
- een soeplepel bloem
- kippenbouillon
- room
- zout en peper

voor de pasta:
- vlinderpasta of een andere soort naar keuze

voor de afwerking:
- peterselie

Bereidingswijze:


Eerst en vooral starten we met de currysaus, deze moet toch 20 min zacht sudderen. Stoof eerst de ui of sjalot aan in een klontje boter. Als deze glazig begint te worden, voeg je de halve appel (geschild) en banaan toe en laat op een zacht vuurtje meestoven. Als de appel en banaan zacht beginnen te worden, voeg je 1 eetlepel bloem toe, laat deze even bakken. Voeg daarna het currypoeder toe. Dit is naargelang de sterkte van de curry en naar eigen smaak. Laat dit geheel nog even bakken en voeg daarna kippenbouillon toe, zodat alles onderstaat. Voeg zout en peper toe naar eigen smaak. Breng het geheel aan de kook en laat 20 min sudderen op een zacht vuurtje.

Breng ondertussen een kom water met zout aan de kook. Als dit kookt, voeg de pasta toe en kook deze tot hij al dente is.
Als de pasta klaar is, giet je het water af.

Ondertussen is de currysaus klaar en mix je deze tot een gladde saus. Kruid daarna eventueel nog af met peper en zout en voeg een scheut room toe.

Meng de pasta met de currysaus en serveer in een diep bord. Strooi wat peterselie op de pasta en smakelijk!

2 opmerkingen:

volrecepten.nl

Topblogs