Zoeken in deze blog

maandag 25 november 2013

Penne met kip en champignons

Lang geleden, maar toch nog eens een simpel pasta receptje, namelijk penne met een roomsausje van kip en champignons!


Boodschappenlijst:

- penne of een andere pasta naar keuze
- 1 bakje champignons
- 1 potje room
- 1 kippenborst
-  kippenkruiden
- 1 koffielepel Knorr Primerba Champignon*
- peper en zout

* Knorr Primerba Champignon is een smaakversterker die vooral uit de horeca komt. Deze laat de champignonsmaak extra erdoor komen, waardoor de saus smaakvoller wordt.

Bereidingswijze:

Starten doen we met het versnijden van de champignons en de kip!

Vervolgens bestrooien we de kip met kippenkruiden en bakken deze aan in een hete pan.

Daarna leggen we de gebakken kip op een bord aan de kant en bakken we in dezelfde pan de champignons. Let vooral op dat deze niet te ver gebakken worden, anders laten ze hun vocht lopen.

Voeg de kip bij de champignons en zet even aan de kant!

Bij de volgende stap brengen we een grote pot water aan de kook en koken de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Eens de pasta gekookt is, gieten we deze af en zetten hem even aan de kant tot de saus klaar is.

Nu gaan we verder met onze roomsaus. In de pan met de kip en champignons voegen we een flesje room toe. Dit laten we goed inkoken tot de gewenste dikte. Bij deze roomsaus voegen we een heel klein beetje van de Knorr Primerba Champignon. Opgepast want dit is zeer sterk van smaak! Afkruiden doen we met peper en zout!

Als de saus klaar is, voegen we de pasta toe en roeren alles nog eens goed om!

Serveren maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs