Zoeken in deze blog

maandag 25 november 2013

Penne rapido

Gisteren maakte ik penne met een roomsaus van champignons en kip en had daarbij nog wat pasta over die ik bewaarde voor vandaag. Met de overschot maakte ik deze middag een penne rapido, of anders gezegd een snel, maar overheerlijk gerecht als je niet veel tijd hebt!

Ingrediënten:

- overschot van de penne
- 1 vleestomaat
- tomatenpuree
- 1 sjalot
- 1/4 kippenbouillonblokje
- klein scheutje water
- half klontje suiker
- gedroogde basilicum en oregano
- peper en zout

Bereidingswijze:

Starten doen we met het versnipperen een aanstoven van de sjalot.

Doe de pel van de tomaat en snij deze in hapklare blokjes.

Voeg bij de aangestoomde sjalot een klein beetje tomatenpuree en laat dit goed meebakken.

Voeg vervolgens de tomatenblokjes bij de sjalot en laat meestoven.

Voeg hierbij een klein scheutje water, 1/4 van een kippenbouillonblokje, de gedroogde kruiden, peper en zout en 1/2 suikerklontje.

Laat het geheel een 5-tal minuten lichtjes sudderen.

Ten slotte voegen we de overschot van penne toe en warmen alles goed op!

Serveer in een diep bord, samen met wat geraspte kaas!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs