Zoeken in deze blog

maandag 2 december 2013

Empanada met gehakt en rode paprika


Een empanada is een gevuld deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse, Portugese en Galicische werkwoord empanar, dat inpakken of inwikkelen betekent. 

Deze empanada wordt gemaakt met bladerdeeg en krijgt een overheerlijke gehaktvulling.

Boodschappenlijstje:

- 2 vellen bladerdeeg (voor 8 empanada's)
- 200 gram gemengd gehakt
- 1 rode paprika
- 1 ui
- currypoeder
- peper en zout
- verse peterselie
- 1 ei

Bereidingswijze:

Starten doen we met de gehaktvulling! Pel en versnipper de ui fijn. Hetzelfde doen we met de rode paprika.

Stoof de ui en de paprika aan in een klontje boter.

Voeg vervolgens het gehakt toe en bak alles goed los.

Overstrooi het geheel rijkelijk met currypoeder en laat nog even bakken.

Enkel nog wat afkruiden met peper, zout en peterselie en de vulling is klaar. Laat deze een beetje afkoelen.

Zet ondertussen de oven op 180° graden en laat deze voorverwarmen.

Vervolgens gaan we verder met het bladerdeeg. Steek rondjes uit de 2 vellen bladerdeeg.

Daarna bestrijken we de randen van elk rondje bladerdeeg met een beetje eigeel (dit is het plakmiddel en voorkomt dat de vulling uit het bladerdeeg loopt).

Ten slotte leggen we op elk plakje bladerdeeg een beetje gehaktvulling en maken er halve maantjes van. Zorg ervoor dat elk pakje goed dicht is en er geen lucht meer in kan. 

Leg de empanada's op een bakplaat en bak gedurende 20 minuten in de oven!

Smullen maar!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs