Zoeken in deze blog

dinsdag 16 juli 2013

Champignonsoep

Een lekkere kom soep gaat er altijd wel in. Is het 30° buiten of vriest het? Mij maakt het allemaal niet uit! En het grote voordeel: het is niet veel werk en snel klaar!



Ingrediënten (voor 2 personen):

- 1 à 2 bakjes champignons
- 1 teentje look
- 1 sjalot
- 1 l kippenbouillon
- peper en zout

Bereidingswijze:

Smelt een klontje boter in een kookpot!

Vervolgens voegen we de look en sjalot toe en laten deze even stoven!

Daarna voegen we de champignons toe en stoven deze mee tot ze een beetje zacht worden!

Nadien doen we er ongeveer 1 liter kippenbouillon bij. Kruid af met peper en zout!

We brengen het geheel aan de kook en laten dit 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Na 20 minuten hoeven we de soep enkel nog te mixen en klaar is kees!

Je kan ook nog wat stukjes rauwe champigons toevoegen voor de afwerking, alsook enkele plukjes peterselie!



Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs