Zoeken in deze blog

woensdag 3 juli 2013

Bruschetta met tomaat en sjalot

Vandaag gingen we tijdens de middag de Italiaanse toer op! Een typisch Italiaans gerechtje is de bruschetta. Dit gerecht vindt zijn oorsprong in midden-Italië. Bruschetta wordt doorgaans geserveerd als een tussendoortje of voorafje.

Leuk weetje: In Toscane heet bruschetta fettuna, wat "geolied sneetje" betekent.




Ingrediënten voor 10 bruschetta's (2 personen):

- 10 sneetjes brood (ik nam hiervoor 2 picolo's)
- 1 tomaat coeur de boeuf (vleestomaat)
- 1 sjalot
- gedroogde of verse oregano
- paprikapoeder
- peper en grof zeezout

Bereidingswijze:

Snij de tomaat in de kleine blokjes, alsook de sjalot.

Zet een pan op het vuur en voeg hier een klein klontje boter aan toe.

Als de pan goed heet is, voeg je de sneetjes brood toe.

Bak de sneetjes goudbruin langs beide zijden en strooi een beetje paprikapoeder over elke kant.

Als de sneetjes goed gebakken zijn, kunnen we beginnen met het beleg.

Beleg elk sneetje rijkelijk met de blokjes tomaat en een beetje sjalot.

Kruid daarna af met peper en het grof zeezout en de oregano.

Super simpel, maar ook wel super lekker!!

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs