Zoeken in deze blog

zaterdag 1 juni 2013

Spirelli met spekblokjes, tomaat en rucola

Omdat ik een echte pasta-lover ben, geef ik jullie graag nog een ander pastagerechtje mee, spirelli (of een andere pastavorm), met een lichte tomatensaus, spekblokjes en rucola (of notensla). Ik hou niet zo van afwas en éénpansgerechten zijn daar de ideale oplossing voor, dus gebruik ik voor dit gerecht de wok!




Ingrediënten (3 personen):

- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 doos tomaten uit blik
- 1/2 kippenbouillonblokje
- water
- gezouten spekblokjes
- kerstomaatjes
- spirelli (of andere pastavorm naar keuze)
- rucola of notensla (een handvol)
- parmesaanse kaas (voor de afwerking)
- enkele blaadjes verse basilicum
- tijm
- peper en zout

Bereidingswijze:

We starten met het bakken van de spekblokjes! Voeg een klein klontje boter toe in de wok en laat deze smelten. Zorg ervoor dat je ook niet te veel boter gebruikt, want de spekblokjes bevatten uiteraard van zichzelf al veel vet. Als de boter gesmolten is, voeg je de spekblokjes toe en laat je deze bakken. Als de spekblokjes gebakken zijn, leg je ze op een stukje keukenrol aan de kant, zodat deze al het overtollige vet kan opslorpen.

Vervolgens beginnen we aan de tomatensaus. Voeg opnieuw een klein klontje boter in de wok en laat de sjalot en look aanstoven. Als deze glazig begint te worden, voeg je tomatenblokjes uit blik toe, samen met een half kippenbouillonblokje. Voeg eveneens wat water toe (1 blik tomaten = 1 blik water). Voeg gelijkertijd een beetje tijm, peper en zout toe (naar eigen smaak). Van zodra het geheel begint te koken, laat je dit op een klein vuurtje 15 min verder sudderen.

Breng daarna een grote kom water (met wat zout) aan de kook en kook de spirelli al dente (je kan ook spirelli kopen die enkel nog in de wok moet, dan moet je een extra kom niet vuil maken ;-) ).

Na 15 min is de saus bijna klaar! Voeg enkel nog een handvol verse basilicum toe, alsook een handvol rucola. Voeg daarna nog enkele gehalveerde kerstomaatjes toe en uiteraard de spelblokjes en de saus is klaar.

Voeg vervolgens de pasta en de saus samen en dien op! Voor de afwerking kan er ook nog wat parmesaanse kaas bovenop gestrooid worden.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs