Zoeken in deze blog

vrijdag 21 juni 2013

Broodpizza's

Heb je nog wat overschotjes van oud brood, dan kan je deze gemakkelijk verwerken in kleine pizza's! Je kan ze beleggen met alles wat je nog in huis hebt. Dit is een goede manier om de koelkast leeg te maken.

De pizza's die ik gemaakt heb smaken super lekker en dat met een beperkt aantal ingrediënten.



Ingrediënten:

- enkele oud sneden brood
- tomatenpuree
- water
- suiker
- 1 ui
- ham
- gemalen kaas (naar keuze, je kan ook mozarella gebruiken)
- gedroogde of verse basilicum en oregano
- peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°!

Neem enkele oud sneden brood en snij de korsten ervan af! Snij deze vervolgens middendoor, zo krijg je mini-pizza's. Deze kunnen ook als hapje vooraf gemaakt worden!

Leg deze op een bakplaat met bakpapier of siliconenmat.

Neem vervolgens de tomatenpuree en doe ze in een kom, leng aan met water zodat je een gebonden sausje krijgt. Voeg een snuifje suiker toe voor de zurigheid van de tomaat wat te verminderen. Kruid met peper en zout en eventueel al wat basilicum.

Bestrijk de boterhammen lichtjes met de tomatensaus, zoals bij een echte pizza.

Vervolgens kan je ingrediënten toevoegen naar keuze. Voor deze pizza heb ik gewoon ui en ham gebruikt. Beleg de pizza met beide ingrediënten.

Strooi daarna rijkelijk wat kaas over de pizza's.

Kruid nog wat af met peper en zout, basilicum en oregano.

Bak ze ongeveer 20 à 25 minuten in de oven!

Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs