Zoeken in deze blog

donderdag 20 juni 2013

Tomaat mozarella met couscous

Met dit warme weer heeft een mens al eens zin in iets fris. Het moet niet altijd een salade zijn, maar een simpele tomaat mozarella is zo eens iets anders. Je kan hier volop je eigen touch aan geven en ik geef dan ook graag 2 van mijn "kunstzinnige" creaties mee ;-) !



Ingrediënten versie 1 (voor 2 personen):

- 1 bolletje mozarella
- 1 tomaat
- 2 koppen couscous
- 2,5 koppen kippenbouillon
- 2 zongedroogde tomaatjes
- brood
- 1/2 aardappel
- olie
- gedroogde basilicum en oregano

Voor de mayonaise:

- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel mosterd
- 1 ei
- 250 ml olie
- peper en zout

Bereidingswijze versie 1:

Starten doen we met de couscous, deze moet even wellen alvorens hij kan gebruikt worden. Doe 2 koppen couscous in een kom en en voeg daar 2,5 kop kokende kippenbouillon aan toe. Roer alles goed en zet aan de kant. Je zal zien dat de couscous dikker wordt. Roer op tijd en stond eens door, zodat hij niet plakt.

Daarna beginnen we aan de aardappelchips, deze moet toch een 20-tal minuten in de oven. Schil een aardappel en was deze goed, droog daarna goed af (zoals frietjes). Snij met een dunschiller enkele plakjes van de aardappel en droog deze opnieuw goed af. Leg ze op een bakplat (met bakpapier of siliconenmat)en bestrijk met een klein beetje olie. Hier kan je ook nog paprikakruiden aan toevoegen, maar dat hoeft niet. Zet in een voorverwarmde oven van 180° en bak ze goudbruin.

Vervolgens snijden we de tomaat in reepjes en de mozarella in blokjes (of andere vormen).

Een gerecht is altijd leuk als er een krokante touch in zit. Naast de aardappelchips, maak ik ook nog enkele broodkorstjes. Deze maak je best van oud brood. Snij een snede brood in blokjes en bak deze goudbruin in een klontje boter in de pan, voeg wat kruiden toe (zout, peper,...).

Alle voorbereidingen voor de couscous en tomaat mozarella zijn bijna gedaan. We moeten enkel nog een lichte mayonaise maken. Dit doe ik volgens het volgende 10-stappen plan:

1. Neem een hoge maatbeker
2. Voeg 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel water en 1 eetlepel mosterd toe
3. Daarna voeg je een héél ei toe
4. Vervolgens die je hier ongeveer 250 ml olie bij
5. Afwerken met peper en zout
6. Zet de staafmixer helemaal onderaan de maatbeker, zodanig de mixer rond het ei zit
7. Beweeg de mixer tijdens het mixen van onder naar boven en je zal zien dat je een binding krijgt
8. Als alle olie is verdwenen, is de mayonaise klaar
9. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden toe
10. Dien op!

Schik alles mooi op een bord zoals op de foto!

Naast deze versie heb ik eveneens nog een andere gelijkaardige versie. Deze wordt ook met couscous, aardappelchips en broodkorstjes opgediend. De enige ingrediënten die ik toegevoegd heb aan versie 2 zijn:

- zwarte olijven (of groene)
- basilicumpesto



Bereidingswijze voor de basilicumpesto:

Neem een handvol verse basilicumblaadjes en voeg een beetje olijfolie toe. Mix het geheel en klaar!
Heel simpel, maar héél lekker!

Geniet van deze 2 versies tomaat-mozarella!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs