Zoeken in deze blog

donderdag 20 juni 2013

Slagroomsoezen met chocolade

Onlangs had ik zo'n zin in een lekkere soes en heb ik ze dan ook voor de eerste keer zelf gemaakt! Best wel geslaagd vond ik!



Ingrediënten (voor een 20-tal):

Voor de soezen:
- 100 g water
- 100 g melk
- 87,5 g boter
- 4 g suiker
- 4 g zout
- 110 g bloem
- 4 eieren

Voor de vulling en versiering:
- room
- suiker
- vanillesuiker
- versiering: parels, glitters, oogjes,...

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de melk met het water en breng samen met de boter, suiker en het zout aan de kook. Roer de bloem erdoor wanneer het mengsel kookt. Doe de eieren er beetje bij beetje bij en roer tot een glad beslag. Doe het beslag in een spuitzak.

Leg op de bakplaat een bakpapier of siliconenmat. Spuit de soesjes erop en bestrijk met een beetje eigeel voor een goudbruin korstje. Bak 15 minuten in de oven.

Klop de slagroom luchtig, samen met de suiker en een beetje vanillesuiker. Doe in een spuitzak!

Laat de soezen afkoelen, maak een gaatje onderaan en vul met slagroom. Versier naar hartelust, leef je uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs