Zoeken in deze blog

dinsdag 4 juni 2013

Aalsterse vlaai

Aalsterse vlaai, je kan het op de boterham eten, of gewoon als tussendoortje, zoals je zelf wil! Het is gewoon heeeeerlijk ;-) ! Hoe beginnen we hier aan?



Ingrediënten:

- 350 gr peperkoek (zonder parelsuiker bovenop)
- 350 gr speculaas
- 1 volledig ei
- 1 eidooier
- Kandijsiroop
- 50 gr kandijsuiker
- 2 eetlepels maïszetmeel (= Maïzena)
- 1l melk

Bereidingswijze:

Verbrokkel de speculaas en de peperkoek in een grote kom. Voeg de suiker en de melk toe. Laat dit even weken tot alles mals is en roer goed door met een garde.

Zet een kookpot op een middelmatig vuur en giet het hele mengsel hier in. Roer heel goed door tot er een binding ontstaat.

Doe het ei en de eidooier in een schaal en voeg een scheut melk en 2 eetlepels maïzena toe. Giet dit mee in de kookpot en roer goed door. Giet dit mengsel in een bakvorm.

Versier de bovenkant met streepjes kandijsiroop. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 35 à 40 minuten.

Smakelijk en geniet vooral, denk voor 1 keer niet aan die "lijn"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs