Zoeken in deze blog

woensdag 7 mei 2014

Cappelletti met prosciutto en tomatensaus

Cappeletti pasta is een soort ravioli of gevulde pasta! Deze is gevuld met prosciutto of in het Nederlands, gedroogde ham!

Benodigdheden (voor 4 personen)

- 500 gram Cappeletti
- tomatensaus
- kaas om te gratineren

Bereidingswijze:

Starten doen we met het bereiden van de tomatensaus. Hiervoor verwijs ik naar een ander receptje op deze blog!

Vervolgens zetten we een grote pot met water en een beetje zout op het vuur en brengen dit aan de kook. Eens het water kookt, voegen we de pasta toe. Deze heeft slechts 2 à 3 minuten in het water en dan is deze klaar (meestal is dergelijke pasta al voorgekookt en dus snel klaar). Als de pasta gaar is, gieten we deze af en spoelen kort met koud water. Zet dit even aan de kant totdat de tomatensaus klaar is.



Ondertussen kunnen we de oven al voorverwarmen op 200 graden!

Als de saus klaar, voegen we deze bij de pasta en mengen alles onder elkaar.

Giet de pasta met de saus in een ovenschotel en bedek het geheel met gemalen kaas.

Zet in de over gedurende enkele minuten zodat de schotel een krokant laagje krijgt. Hiervoor zet men uiteraard de grill even op.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs