Zoeken in deze blog

maandag 12 mei 2014

Spinaziesoep

Met de aanhoudende regen van de laatste dagen, lijkt het meer herfst dan lente! "NIET LEUK" denken wij dan. Bij herfstig weer hoort een heerlijke warme soep, spinaziesoep! Ze zeggen dat je van spinazie dikke spierballen krijgt! Laat ons dan hopen dat we zo sterk worden, dat we de regen kunnen wegduwen en het zonnetje kunnen laten schijnen! Smakelijk!

Benodigdheden:

- 1 ui
- 1 prei
- 1 aardappel
- 4 kippenbouillonblokjes
- water
- peper, zout, nootmuskaat
- 1 pak spinazie (in dit geval nam ik gewoon wat er nog in de diepvries lag, met room)

Laten we beginnen:

Starten doen we met het schillen en snijden van de ui, de prei en de aardappel.

Vervolgens stoven we deze 3 groenten aan in een klontje boter.

Als alles goed gestoofd is voegen we de bouillonblokjes toe en vullen aan met water, zodat alles goed onder staat.

Afkruiden doen we met peper, zout en muskaatnoot.

Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.

Ondertussen nemen we de spinazie uit de diepvries en laten deze ontdooien in de microgolfoven.

Als de soep klaar is, voegen we de (half)-ontdooide spinazie erbij en laten ze nog even op een heel zacht vuurtje staan, zodat alle spinazie goed gesmolten is. Kruid eventueel nog wat bij naar eigen smaak!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs