Zoeken in deze blog

dinsdag 20 mei 2014

Mini-quiches met ui en Boursin cuisine Tomaat & Mediterrane kruiden

Nog wat bladerdeeg in de koelkast en een nieuw ingrediënt dat we eens willen uitproberen, de Boursin cuisine Tomaat & Mediterrane kruiden. Na enig opzoekwerk kwam ik uit bij een recept van een quiche, dat ik aangepast heb naar mijn eigen recept!

Ingrediënten (voor 6 mini-quiches):

- 1 vel bladerdeeg
- 1 dikke ui
- 15 cl volle room
- 2 eieren
- klein snuifje groentebouillon (poeder of deel van een blokje)
- peper, zout en nootmuskaat
- Boursin cuisine Tomaat & Mediterrane kruiden (naar eigen smaak)


Bereidingswijze:

Eerst en vooral gaan we het bladerdeeg blind bakken! We vullen de bakvormen met bladerdeeg en leggen hier een laag bakpapier en gedroogde bonen op. Dit bakken we in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 20 minuten.

Als deze vormen gebakken zijn, laten we deze even afkoelen aan de kant.

Daarna snipperen we de ui fijn en maken vervolgens het ei-mengsel.

Dit ei-mensgel bestaat uit 2 volledige eieren, volle room, groentebouillon, peper, Boursin cuisine met Tomaat en mediterrane kruiden, peper, zout en nootmuskaat. Dit geheel mengen we goed door elkaar met een garde.

Vervolgens vullen we de bladerdeegkoekjes met ui en het e-mengsel.

Bak deze gebakjes in de oven gedurende 30 minuten op 180°.

Als alles gebakken is, laat je ze nog even afkoelen alvorens te serveren.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs