Zoeken in deze blog

maandag 28 april 2014

Aspergesoep

Aspergetime en dan maken we ... aspergesoep natuurlijk! Mmmm....




Benodigheden:

- 1kg witte asperges
- 4 kippenbouillonblokjes
- 2 aardappelen
- 2 à 3L water (afhankelijk van de grote van de pot)
- peper en zout


Aan de slag:

Beginnen doen we het schillen van de asperges zodat alle draden

eruit zijn als we de soep mixen.  Het schillen van asperges doen we volgens het volgende 3-stappenplan:
1. Laat de asperges zo vlak mogelijk op je plank liggen. Dit voorkomt dat de asperges gaan breken.
2. Schil de asperges met de dunschiller en draai de asperges tegelijkertijd rond in een zo vloeiend mogelijke beweging.
3. Om te checken of je genoeg vezels verwijderd hebt, kun je het 'kontje' van de asperge eraf breken. Er mag geen enkele vezel blijven hangen.

Eens de asperges goed geschild zijn, snijden we ze in kleine stukjes. Vervolgens schillen en snijden we ook de aardappelen.

Stoof de asperges, samen de aardappelen, aan in een klein klontje boter.

Daarna overgieten we het geheel met het water en voegen de kippenbouillonblokjes erbij.

Kruid vervolgens af met peper en zout en breng het geheel aan de kook.

Als de soep kookt, laten we deze ongeveer 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.

Na 20 minuten is de soep klaar en kunnen we deze mixen!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs