Zoeken in deze blog

donderdag 20 februari 2014

Worstenbrood

Nog wat overschot van bladerdeeg in de koelkast? Dan is deze hap snel gemaakt!

Ingrediënten (voor een 20-tal worstenbroodjes):

- 300 à 400 gr gemengd gehakt
- broodkruim of paneermeel
- 2 eieren
- 2 rollen bladerdeeg







Let's start:

Warm de oven voor op 180°!

Neem het bladerdeeg uit de koelkast zodat dit even op kamertemperatuur kan komen!

Ondertussen maken we de gehaktvulling! Doe het gehakt in een kom en voeg er 1 ei en wat paneermeel aan toe. Kneed en meng alles tot één geheel. Als de vulling nog te lopend is, doe er dan nog wat paneermeel extra bij. 

Vervolgens snijden we de bladerdeegvellen volgens de gewenste grote. Maak van de gehaktvulling worstjes en rol deze in het bladerdeeg. Zorg ervoor dat het worstenbroodjes goed gesloten is zodat de vulling niet kan gaan lopen!

Ten slotte kloppen we nog 1 ei los en bestrijken hiermee de bovenkant van elk worstenbroodje. Dit zal ervoor zorgen dat ze een prachtige glans krijgen tijdens het bakken.

Leg alle worstenbroodjes op een bakplaat (met bakpapier) en zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs