Zoeken in deze blog

woensdag 12 februari 2014

Vegetarische loempia's

Wie heeft er nog nooit bij de Chinees een loempia besteld? Iedereen toch wel! Deze chinese lekkernij kan men ook verkrijgen in het diepvriesvak, maar zelfgemaakt smaakt hij nog veel beter! Let's try this!

Ingrediënten:

- 1/2 prei
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 ei
- currypoeder
- peper en zout
- 1 pak filodeeg

Let's start:


Beginnen doen we met het filodeeg uit de koelkast te halen en het even op kamertemperatuur te laten komen alvorens het te vullen. Vervolgens warmen we de over voor op 200°!

Starten doen we met het maken van de vulling. Ik heb enkel groenten gebruikt die ik in huis had, maar uiteraard kan je hier in oneindige variaties maken, ook met vlees, kip, gehakt,... We snijden alle groenten (naar keuze) en bakken deze kort aan in de wok. Voeg tijdens het bakken wat currypoeder toe (naar eigen smaak) en laat nog even meebakken. Kruid daarna af met peper en zout.

Laat de vulling afkoelen alvorens aan de loempia's te beginnen!




Eens de vulling bijna afgekoeld is, kunnen we beginnen met het maken van de loempia's. Meestal staat de werkwijze vermeldt op de verpakking, maar ook hierin kun je variëren. Je plooit ze naar eigen keuze! Ik heb gekozen voor de klassieke manier (zie foto)!

Leg daarna de loempia's op een bakplaat (met bakpapier) en bestrijk ze met eigeel. Dit zal ervoor zorgen dat de loempia's een mooie glans hebben na het bakken.

Serveer met heerlijke loempiasaus (die je gewoon in de supermarkt kan kopen)!!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs