Zoeken in deze blog

dinsdag 4 februari 2014

Balletjes in tomatensaus

Nostalgie, balletjes in tomatensaus! Wie mag dat nu niet?

Ingrediënten:

voor de tomatensaus
- 1 fles tomatenpassata
- koffielepel tomatenpuree
- 1 ui
- 1 klontje suiker
- 1 kippenbouillonblokje
- gedroogde kruiden zoals basilicum, oregano
- peper en zout

voor de balletjes
- 500 gr gemengd gehakt
- broodkruim of paneermeel
- 1 ei

Bereidingswijze:

We maken eerst de tomatensaus, alvorens we balletjes kunnen beginnen rollen! Snipper een ui fijn en stoof deze aan in een klein klontje boter of een scheutje olie. Als de ui glazig gestoofd is, voegen we de tomatenpuree toe en laten deze even meebakken. Voeg vervolgens de tomatenpassata toe en ook nog wat water. Daarna voegen we de overige ingrediënten toe, dit zijn het kippenbouillonblokje, 1 klontje suiker, basilicum en oregano, peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

Ondertussen kunnen we de balletjes rollen. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg 1 ei en wat paneermeel toe. Voeg van in het begin niet al te veel paneermeel toe. Naargelang de vastheid van het gehakt kan je er nog steeds achteraf wat toevoegen. En.... rollen maar!

Als de saus klaar is voegen we de balletjes toe en brengen we het geheel nog even aan de kook zodat deze kunnen garen.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs