Zoeken in deze blog

zondag 26 januari 2014

Tiramisu met speculoos

....... geen woorden voor! Gewoon goddelijk! Tiramisu met speculoos in 10 stappen! Eenvoudiger kan niet!

Ingrediënten:

- 125 g Lotus speculooskoekjes
- 250 g mascarpone
- koffie
- 2 eiderdooiers
- 2 eiwitten
- 50 g bloemsuiker
- 2 eetlepels Amaretto
- Lotus Speculoos Crumble of zelfgemalen speculoos

Bereidingswijze:

1. Zet koffie! Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje!
2. Splits de eieren en hoe het eiwit apart!
3. Meng vervolgens (liefst met een mixer) de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de Amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet je volledig wit kloppen!
4. Voeg daarna de mascarpone toe en mix alles tot een smeuïg geheel!
5. Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig om het mascarpone-beslag!
6. Dompel de speculooskoekjes één voor één in de koffie, maar zeker niet te lang, ze moeten nog krokant blijven!
7. Leg de bodem van je kom vol met deze speculoos-koekjes en bedek vervolgens met een laag van de mascarponecrème.
8. Herhaal dit totdat je kom volledig gevuld is!
9. Zet de tiramisu in de koelkast gedurende een viertal uurtjes (het beste is dat je de tiramisu een dag op voorhans maakt)!
10. Strooit vlak voor het serveren nog wat speculooscrumble op de tiramisu en voor de liefhebbers een beetje geraspte chocolade. Chocolade en speculoos zijn namelijk een fantastisch duo in de keuken!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs