Zoeken in deze blog

maandag 20 januari 2014

Spirelli met surimi en een verse tomatensaus

Opnieuw een makkelijk en snel pastareceptje! Ik had nog wat staafjes surimi in de koelkast liggen en waarom deze niet combineren met pasta, altijd lekker ;-)!


Ingrediënten:

- surimi-staafjes
- spirelli pasta
- 1 ui
- 1 tomaat
- tomatenpuree
- olijfolie
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 1 klontje suiker
- lookpoeder
- gedroogde basilicum en oregano
- paprikapoeder
- cayennepeper
- peper en zeezout
- beetje water

Bereidingswijze:

Starten doen we met het bereiden van de verse tomatensaus. Deze moet toch een 15-tal minuten lichtjes sudderen op een laag vuurtje.

Pel en snipper een ui fijn! Stoof deze aan in een beetje olijfolie, samen met wat tomatenpuree. Laat enkele minuten goed bakken. Voeg vervolgens de tomaat in blokjes toe en laat ook even meestoven. Voeg daarna een klein scheutje water toe, zodat alles net onder staat. Vervolgens voegen we de overige ingrediënten allemaal toe. Dit zijn het 1/2 kippenbouillonblokje, 1 klontje suiker, een beetje lookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, basilicum en oregano. Ten slotte voegen we nog wat peper en zeezout toe. Laat 15 minuten sudderen!

Daarna koken we de pasta zoals aangegeven op de verpakking! De pasta zal ongeveer gelijk klaar zijn met de tomatensaus.

Ondertussen nemen we enkele surimi-staafjes en snijden deze fijn. Deze voegen we op het allerlaatste moment toe aan de tomatensaus.

Als alles klaar is, mengen we de pasta onder de tomatensaus en hoeven we enkel nog te serveren.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs