Zoeken in deze blog

woensdag 8 januari 2014

Canneloni met spinazie en ricotta

Een lekker pastareceptje, dat opnieuw snel klaar is en je makkelijk op voorhand kan maken! Op het laatste minuutje in de oven schuiven en je kan smullen van een overheerlijke maaltijd!



Boodschappenlijstje:

- droge canneloni pasta buisjes (ik nam er 4 per persoon + enkele extra)
- olijfolie
- 1 ui
- tomatenpassata (690gr)
- koffielepel tomatenpuree
- 1 kippenbouillonblokje
- peper, zout, nootmuskaat gedroogde basilicum en oregano
- 1 potje ricotta 
- 1 doosje gehakte spinazie (diepvries 250 gr)
- gemalen kaas naar keuze

Hoe beginnen we eraan:

Voor we aan de vulling kunnen beginnen, maken we eerst de tomatensaus zodat deze nog wat kan afkoelen als je het gerecht niet direct opeet!

Pel en snipper een ui fijn! Stoof deze aan in een klein beetje olijfolie tot hij glazig is. Voeg vervolgens een koffielepel tomatenpuree toe en laat even meebakken. Daarna voegen we de tomatenpassata toe, samen met een klein beetje water. Voeg het bouillonblokje toe en kruid naar eigen smaak. Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. 

Als de saus klaar is, zetten we deze aan de kant om af te koelen. Vervolgens maken we de vulling voor de cannelloni-buisjes. Hiervoor doen we de ricotta samen met de spinazie in een mengkom en mengen het tot het 1 mooi geheel wordt. Kruid goed af met peper, zout en muskaatnoot. Doe de vulling in een spuitzak en vul er de buisjes mee.

Als de saus nog niet helemaal afgekoeld is, leggen we de buisjes op een bord en zetten deze (afgedekt) nog even in de koelkast.

Eens de saus goed koel is, beginnen we met het maken van onze ovenschotel. 

Begin met een dun laagje saus! Vervolgens leggen we de pasta-buisjes één voor één op de saus. Leg ze niet tegen elkaar, maar laat een klein beetje ruimte zodat ze bij het bakken niet aan elkaar gaan kleven. Als de buisjes allemaal in de schotel liggen, overgieten we het geheel met de overige tomatensaus. Alles moet goed onder staan, want de pasta moet nog garen in de oven.

Afwerken doen we met gemalen kaas!

Als je deze schotel op voorhand maakt, plaats je deze afgedekt in de koelkast. 

Als het etenstijd is warm je de oven voor op 180° en zet de schotel gedurende 30 à 35 minuten in de oven. Zet op het einde de grill even op voor een krokant korstje.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs