Valentijn's biscuit

Ingrediënten:
- 160 gr suiker (ik nam 60 gr vanillesuiker en 100 gr gewone witte suiker)
- 160 gr bloem
- 4 eieren
- 2 potjes room + suiker
- confituur naar keuze
- hagelslag
- versiering naar keuze
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 180°!
Breek de eieren en doe deze in een ruime kom. Voeg hierbij de suiker en mix alles tot een homogeen beslag (wit kloppen). Eens alles is witgeklopt voegen we de bloem toe met een spatel.
Boter een springvorm is en voeg ook nog wat bloem toe, zodat de biscuit niet aan de vorm blijft kleven!
Doe het beslag in de kom en zet gedurende 30 à 35 minuten in oven. Deze was een zeer kleine springvorm, dus de bakwijze varieert naargelang de grote van de vorm. Experimenteren is de boodschap!

Neem uit de oven en zet op een rooster om af te koelen!
Eens de biscuit is afgekoeld snijden we hem tweemaal middendoor, zodat we 3 stukken in totaal hebben. Bestrijk elk stuk met een confituur naar keuze. In plaats van confituur kan men ook een soort drank nemen, zodat de biscuit wat vochtiger wordt.
Vervolgens kloppen we de (volle) room op met suiker en bestrijken hiermee de biscuit met een spatel; Beginnen doen we met de zijkant, zodat we deze eerst in de hagelslag kunnen rollen. Daarna bestrijken we de bovenkant. Met de overschot van de slagroom maken we bovenaan torentjes (met een spuitzak).
Versier de rest naar keuze! Voor valentijn maakte is speciaal een hartje en strooide ik er nog wat gekleurde en zilveren bolletjes op.
Zet in de koelkast zodat de slagroom nog wat kan opstijven en............aanvallen maar!
Reacties
Een reactie posten