Zoeken in deze blog

zaterdag 8 maart 2014

Italiaanse quiche

Met dit heerlijke weer heeft een mens niet veel zin om lang in de keuken te staan, maar wil men optimaal kunnen genieten van het stralende zonnetje. Daarom maak ik vandaag Italiaanse mini-quiches. Deze kan je makkelijk op voorhand maken en nog even opwarmen alvorens deze quiches te serveren.


Ingrediënten (voor 5 mini-quiches):

- 2 vellen bladerdeeg
- 10 cl melk
- 10 cl room
- 2 eieren
- 5 cl tomatenpulp (naar eigen smaak)
- peper, zout, muskaatnoot
- olijven
- mini-mozarella bolletjes
- zongedroogde tomaten
- gedroogde basilicum, oregano

Bereidingswijze:

Starten doen we door het bladerdeeg uit de koelkast te halen en even op kamertemperatuur te laten komen. Vervolgens warmen we de oven voor op 180°.

Daarna bestrijken we de bakvormpjes met boter om het kleven te voorkomen en leggen het bladerdeeg er vervolgens in.

Daarna maken we het eier-mengsel. Meet alle ingrediënten af en voeg bij elkaar (melk, room, ei, peper, zout, basilicum, oregano, muskaatnoot, tomatenpulp) en meng goed.

Vervolgens bakken we het bladerdeeg voor. Hiervoor leggen we gedroogde bonen op een bakpapier en leggen deze in de vormpjes. Dit bakken we gedurende een 15-tal minuten en nemen het vervolgens uit de oven om even af te koelen.

Vul daarna de bladerdeeggebakjes met halve bolletjes mozzarella, enkele schijfjes olijven en gedroogde tomaten. Werk af met het eiermengsel en zet vervolgens gedurende (ongeveer) 30 min in de oven. De bakwijze moet je goed in het oog houden, want dit is anders naargelang het soort oven.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs