Zoeken in deze blog

vrijdag 27 september 2013

Pompoensoep

Ook al valt er momenteel niets van te merken, toch is de herfst in het land. En bij herfst denk ik aan vallende gekleurde blaadjes, gure wind en regen, maar ook pompoenen. Waarom er dan niet een overheerlijke pompoensoep van maken? Het water komt me nu al in de mond!

Ingrediënten:


  • 1 pompoen
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 3 à 4 aardappeltjes
  • 2 L kippenbouillon
  • peper en zout


Bereidingswijze:

Eerst en vooral beginnen we met het harde werk, namelijk een poging voor het versnijden en schillen van de pompoen. Hier heb je alvast heel wat spierkracht voor nodig en mij lukte het zelf niet, het was nogal een hard geval. Dan maar de hulp van de mama inschakelen en voila het was gefikst!

Vervolgens kuisen en snijden we de overige groenten eveneens in grove stukken.

Daarna stoven we de pompoen, samen met de ui, wortelen en aardappelen, aan in een klontje boter.

Dit alles overgieten we met de kippenbouillon en afkruiden doen we met peper en zout!

Breng dit geheel aan de kook en laat 20 min zachtjes pruttelen tot alle groenten gaar zijn!

Om af te werken, zetten we onze mixer in de soep en mixen alles glad. 

Je kan eventueel nog wat zwarte peper toevoegen voor een spicy effect!

SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs