Zoeken in deze blog

dinsdag 17 september 2013

Ajuinsoep

Een lekkere warme kom soep is altijd wel lekker, winter en zomer! Deze keer maken we een stevige ajuinsoep!


Ingrediënten voor 4 personen:

- 4 uien
- 2 teentjes look
- 3 kleine aardappeltjes
- 2L kippenbouillon
- peper, zout en nootmuskaat
- room

Bereidingswijze:

Beginnen doen we met het schillen en versnijden van alle groenten (ui en aardappels).

Daarna stoven we deze aan in een klein klontje boter, samen met de versnipperde teentjes look.

Vervolgens blussen we de pot met de kippenbouillon tot alles onder staat.

Afkruiden doen we met peper en zout en een klein mespuntje nootmuskaat.

Breng dit geheel aan de kook en laat 20 minuten zacht pruttelen op een laag vuur.

Na 20 minuten mix je de soep glad en breng je ze nog heel even aan de kook. 

Doe een klein beetje room bij de soep om het geheel iets zachter van smaak te maken.

Smakelijk!

Tip: voor de afwerking kan er ook wat peterselie gebruikt worden! Voeg ook nog wat stukjes gestoofde ui toe, gewoon heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs