Zoeken in deze blog

maandag 9 september 2013

Pizza à la Vervloet

Hoe vettiger, hoe prettiger en dan is het pizza-tiiiiime ten huize Vervloet!


Ingrediënten (voor 1 pizza):

- Kant-en-klaar pizzadeeg
- Tomatensaus*
- 1 bolletje mozarella
- Kant-en-klare pesto (deze kan je ook makkelijk zelf maken)
- Gedroogde basilicum en oregano
- Peper en zout

*Ingrediënten voor de tomatensaus:

- 1 ui
- 1 blik gepelde tomaten
- 50 cl water
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 teentje look
- peper en zout

Bereidingswijze:

Beginnen doen we met het bereiden van de tomatensaus. Doe een klontje boter in een kookpot en laat dit smelten. Voeg daarna de ui en de look toe en stoof deze glazig. Voeg daarna een blik tomaten toe en laat even meestoven. Vervolgens voegen we de kippenbouillon (water + kippenbouillonblokje) toe en brengen we het geheel aan de kook. Als de saus begint te koken, zet je deze op een klein vuurtje zodat deze lichtjes pruttelt, dit gedurende een 20-tal minuten. Kruid met peper en zout! Als de saus klaar is, mix je deze glad en laat je ze nog even doorkoken zodat alle lucht eruit is. 

Haal het pizza-deeg een 10-tal minuten op voorhand uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Beleg daarna met de tomatensaus, pesto en mozzarella. Je kan ook nog andere ingrediënten naar keuze gebruiken.

Bak deze pizza gedurende 15 min in een voorverwarmde oven van 220°.

Smakelijk!

Tip: ook leuk om samen met de kids te maken!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs