Zoeken in deze blog

maandag 16 september 2013

Couscous met spek en zomerse groentjes en ui-bieslook vinaigrette

De herfst mag dan wel in zicht zijn, denken doe ik er absoluut nog niet aan. Vandaar dit zomerse gerechtje! 

 Ingrediënten voor de couscous:

- couscous (bereiding klik hier)
- 8-tal kersttomaatjes
- klein blikje erwtjes en worteltjes
- 1 sjalot
- bosje peterselie
- peper
- kleine spekblokjes

Ingrediënten voor de vinaigrette:

- slaolie of een andere soort (arachide)
- azijn
- peper en zout
- bieslook
- ui
- eventueel wat mosterd

Bereidingswijze:

Beginnen doen we met het bereiden van de couscous! Doe dit zoals aangegeven op de verpakking of kijk naar een ander receptje op deze blog!

Snij daarna de tomaatjes in kleine blokjes en voeg deze onder de afgekoelde couscous. 

Giet vervolgens het blikje erwtjes en worteltjes in een zeef en spoel goed af. Voeg ze daarna toe aan de couscous.

Hetzelfde doen we met de sjalot en de peterselie.

Daarna bakken we de spekblokjes lekker krokant. Als deze gebakken zijn laten we ze op een keukenpapier uitlekken tot al het vet verdwenen is. Vervolgens voegen we deze bij de couscousbereiding.

Afkruiden doen we met peper! Gebruik zeker geen zout, want het spek bevat al zout genoeg!

Ten slotte maken we de vinaigrette. Neem 2 delen olie (slaolie, arachideolie,...) en 1 deel azijn. Roer dit goed door elkaar en voeg daarna 1 sjalot en enkele versnipperde takjes bieslook toe. Afkruiden doen we met peper en zout! Je kan hier eventueel nog een klein beetje mosterd aan toevoegen, om het geheel te laten afsmaken. 

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs