Zoeken in deze blog

maandag 22 september 2014

Toastjes met tonijnsalade spéciale

Gewone tonijnsalade kent iedereen, maar ik doe er graag iets extra bij, buiten tonijn en mayonaise.

Ingrediënten (voor 2 personen):

1 blikje tonijn in olijfolie
enkele koffielepels mayonaise
peper
zout
paprikapoeder
4 à 5 groene olijven
1/2 rode ui
enkele takjes verse peterselie
2 piccolo's of pistolets







Bereidingswijze:

We starten met het bereiden van de tonijnsalade zodat deze nog even in de koelkast kan rusten alvorens hem op te dienen.

Doe de tonijn uit het blikje en giet de overtollige olijfolie weg. Doe de tonijn in een ruime kom, zodat je goed kan mengen.

Daarna snijden we de rode ui en de olijven héél fijn en voegen deze bij de tonijn.

Vervolgens doen we er enkele lepels mayonaise bij en roeren alles al eens goed door elkaar.

Afkruiden doen we met peper, zout en een klein beetje paprikapoeder. Het paprikapoeder zal hier vooral voor de kleur gebruikt worden en iets minder voor de smaak.

Ten slotten hakken we de peterselie fijn en voegen deze bij het mengsel. Meng alles nog eens goed door elkaar en dek af met plasticfolie. Zet in de koelkast tot net voordat je het zal serveren.

Als het bijna tijd is om aan tafel te gaan, maken we onze toastjes zodat deze nog knapperig zijn en zeker niet wak worden van de tonijnsalade.

Neem 2 piccolo's en snij deze in schijven van ongeveer 1,5cm.

Daarna laten we een klontje hoeveboter smelten in een pan en bakken we de toastjes langs beide zijden goudbruin.

Laat even afkoelen en smeer daarna de toastjes met de tonijnsalade. Je kan dit ook door je gasten zelf laten doen en er een soort dip van maken.

"Om de toastjes een extra smaakje te geven, heb ik tijdens het smelten van de boter, de pan ingestreken met een teentje look.  Het proberen waard!"

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs