Zoeken in deze blog

maandag 15 september 2014

Grissini met dip van Griekse yoghurt en tomaat

Voor wie denkt, huh... grissini, wat is dat voor een beest? Grissini is het Italiaanse woord voor soepstengels. Je kan ze gemakkelijk in de supermarkt kopen, maar zelfgemaakt zijn ze zo veel lekkerder. De dip met yoghurt en tomaat is heerlijk fris op zo een nazomerse dag als vandaag! Aan de slag!


Ingrediënten:

Voor de grissini:

250 gr bloem
1/2 pakje bakpoeder
2 theelepels zout
30 gr olijfolie
110 gr water
1 ei
extra: sesamzaadjes, zeezout

Voor de yoghurt-tomaat dip:

1 vleestomaat of een andere soort
1 potje Griekse yoghurt (125gr)
zeezout
witte peper
verse bieslook
paprikapoeder
provençaalse kruiden van Piet Huysentruyt

Bereidingswijze: 

Starten doen we met het bereiden van de grissini. Deze moeten toch een 20 à 25 minuten in de oven bakken. We beginnen alvast met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

Daarna mengen we alle ingrediënten voor de grissini samen in een kom. Je zal zien dat het stilaan een echt deeg begin te worden. Als alle ingrediënten goed gemengd zijn, leggen we het deeg op de tafel en beginnen een 10-tal minuten te kneden totdat het echt soepel wordt.

Als het deeg goed gekneed is, nemen we stukjes die zo groot zijn als een walnoot. We kneden elk stukje nog eens apart goed door en maken er daarna lange stengels van. Dit doen we door met onze handen worstjes te maken. Afwerken doen we door de stengels te bestrijken met een geklutst eitje. Doe een ei in een tas en kluts het goed door elkaar. Neem daarna een kwast en bestrijk alle stengels goed. Dit zal ervoor zorgen dat de stengels een mooi bruin kleurtje krijgen tijdens het bakken.

We kunnen de stengels naturel laten, maar we kunnen ook nog sesamzaadjes of andere zaadjes erop strooien en een beetje zeezout. Dit geeft nog extra vel smaak!

Leg vervolgens alle soepstengels op een bakplaat, die met bakpapier bedekt is, en schuif in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Daarna beginnen we aan de dipsaus. Neem een tomaat, ontvel ze en snij vervolgens in kleine blokjes. Dit kunnen we al mengen met een potje Griekse yoghurt. Daarna doen we er nog wat verse bieslook bij. Afkruiden doen we met peper, zout, paprikapoeder en een beetje provençaalse kruiden. Dit doe je naar eigen smaak! Zet nog even in de koelkast! Dit moet echt fris gegeten worden.

Na 25 minuten (hangt af van oven tot oven) zijn de grissini klaar en kunnen we eraan beginnen. Deze kunnen zowel lauw als koud gegeten worden.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs