Zoeken in deze blog

dinsdag 15 juli 2014

Vanillewafels

Een regenachtige dag in het putteke van de zomer, wat moet een mens dan doen om zich bezig te houden? Juist ja, wafels bakken, zoals in grootmoeders tijd :-). Deze keer geef ik een heerlijk receptje mee voor bewaarwafels, zodat je nog dagen kunt smullen!


Ingrediënten:

- 400 gr boter
- 300 gr suiker (200 gr kristalsuiker + 100 gr vanillesuiker)
- 500 gr bloem
- 1 eetlepel vanille puddingpoeder
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 1 vanillestok
- 6 eieren
- een snuifje zout

Bereidingswijze:

Starten doen we met het smelten van de boter op een laag vuurtje. De bedoeling is niet dat de boter kleurt, maar enkel smelt.

Vervolgens mengen we de bloem met de suiker en voegen hierbij het vanille puddingpoeder, bakpoeder, de uitgeschraapte vanillestok en het snuifje zout. Dit geheel mengen we al eens goed door elkaar met de hand.

Vervolgens voegen we de 6 eieren 1 voor 1 toe totdat je een smeuïg deeg krijgt, gebruik hiervoor de handmixer of de keukenrobot.

Ondertussen zal de boter gesmolten zijn en voegen we deze geleidelijk aan bij het deeg. Mix nog 1 minuutje goed door totdat je een echt wafelbeslag krijgt.

Doe dit beslag in een kom en zet deze gedurende een uurtje in de koelkast zodat het deeg wat vaster wordt.

Na een uurtje nemen we ons wafelijzer en zetten deze op de hoogste stand. Daarna kunnen we beginnen met bakken. Doe op elke kant 1 eetlepel deeg en bak gedurende enkele minuten. Baktijd hangt af van het toestel, bij het ene zal dit sneller gaan bij het andere. Dit herhalen we totdat het deeg volledig op is. Leg de wafels op een rooster om af te koelen. Eens ze koel zijn bewaren we ze in een koekendoos, zodat ze lekker mals blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs