Zoeken in deze blog

zondag 6 juli 2014

Brood tapa met tomaat

"Tapa' betekent Spaans aperitiefhapje. Nog wat stokbrood over van de dag voordien en je bent
vertrokken!

Ingrediënten:

-  stokbrood
- 1 vleestomaat
- 1 ui
- 1 kippenbouillonblokje
- zeezout & peper
- paprikapoeder
- spagetti kruiden
- 1 klontje suiker
- beetje water
- olijfolie
- 1/2 blikje tomatenpuree

Bereidingswijze:

Eerst beginnen we met het versnipperen van de ui en het schillen en versnijden van de tomaat in blokjes.

Vervolgens doen we wat olijfolie in een pan en laten deze goed warm worden.

Stoof daarna de ui aan tot hij glazig is en voeg wat tomatenpuree toe. Laat de tomatenpuree even meebakken zodat de rauwe smaak eruit is.  Daarna doen we de tomatenblokjes erbij en stoven deze goed aan.

Voeg daarna een klein scheutje water toe en de overige ingrediënten zoals het bouillonblokje en het klontje suiker.

Afkruiden doen we naar eigen smaak en met wat we in huis hebben. Deze keer koos ik paprikapoeder, spaghetti kruiden, zeezout en peper.

Laat de saus een 15-tal minuten pruttelen op een zacht vuurtje.

Als de saus bijna klaar is, snijden we het stokbrood in sneden en grillen ze langs beide kanten. Het grillen kan op verschillende manieren gebeuren. Even onder de grill in de oven, in de pan met een klein klontje boter of scheutje olijfolie of, zoals ik het gedaan heb, met een pannini-apparaat.

Leg al het brood op een groot bord en zet het kommetje saus in het midden.

Dippen maar!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs