Zoeken in deze blog

vrijdag 11 oktober 2013

Pasta met romige spek-tomatensaus

Deze voormiddag trok ik de koelkast open en zag ik dat er nog een pakje ontbijtspek lag dat dringend op moest! Ik besloot om deze te verwerken in een pasta-gerechtje met enkele simpele ingrediënten zoals tomaat, ui, look en philadelphia kaas! Dit recept is gebaseerd op een receptje van de Philadelphia website!

Ingrediënten:
  • 1 ui
  •     1 teentje look
  •     1 koffielepel olijfolie
  •     1 klein blikje tomatenpuree
  •     105 gram philadelphia kaas (= 3 kleine potjes)
  •     1 grote kop kippenbouillon
  •     peper en zeezout
  •     gedroogde of verse tijm
  •     1 tomaat
  •     pasta naar keuze

Bereidingswijze:

Snij de ui in kleine blokjes en doe hetzelfde met een viertal reepjes ontbijtspek!


Stoof beide aan in een koffielepel olijfolie!

Doe hierbij 1 potje tomatenpuree en laat deze goed meebakken zodat de rauwe smaak verdwijnt!

Blus dit alles met 1 grote kop kippenbouillon. Als je ziet dat je te weinig hoeveelheid hebt, voeg je nog een klein beetje water toe.

Breng dit geheel aan de kook en voeg er lepel bij lepel de philadelphia kaas bij, tot deze helemaal gesmolten is. 

Breng het geheel nog even aan de kook en kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Voeg bij de saus nog wat tijm en verse blokjes tomaat.

Kruid goed af met peper en een klein beetje zeezout (Opgepast want de saus is al redelijk zout door het spek!)

Voeg de pasta bij de saus en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs