Zoeken in deze blog

dinsdag 3 februari 2015

"Snelle" appeltaart

Vorige week zag ik Libelle tv-kok Ilse een snelle appeltaart maken. Ik dacht bij mezelf, dit moet ik zeker eens uitproberen. Als je 35 à 40 minuten baktijd snel vind, ok dan, Ilse raad aan om deze 20 à 25 minuten te bakken, hier was deze toch niet gaar op deze tijd. Een goede tip, hou gewoon zelf in de gaten of je gebak gaar is of niet! Ilse neemt het ook niet zo nauw met afmeten, nochtans hoor je op alle kookzenders dat je patisserie MOET afmeten. Ik volgde gewoon haar recept en al bij al was het nog best geslaagd. Het zicht was misschien iets minder, maar de smaak zat wel goed, dus zeker een aanrader om eens te proberen! Nog een weetje, ze maakte ook gebruik van een kluts. Voor degene die zich afvragen wat een beest dit is, wel dit is niet meer of niet minder een laagje van gesmolten boter, suiker en ei dat men over de appelen giet en dienst doet als krokant laagje bovenop, heerlijk!

 Ingrediënten:

Voor de taart:

- 1 appelen
- 125 g bloem
- 1 ei
- 4 eetlepels suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eetlepels melk
- 3 eetlepels maïsolie

Voor de kluts:

- 80 g boter
- 2 eetlepels suiker
- 1 ei

Bereidingswijze: 

We starten met het voorverwarmen van de oven op 180°.

De taart zelf is heel makkelijk te maken, we voegen alle ingrediënten gewoon samen in een kom en roeren alles goed door elkaar en klaar is kees.

Vervolgens schillen we de appelen en snijden deze in schijfjes.

Daarna boteren we onze bakvorm goed in en voorzien deze ook van een dun laagje bloem, zodat onze  taart zeker niet blijft kleven aan de vorm.

In de volgende stap gieten we het beslag in de vorm en schikken hierboven de appelen trapsgewijs.

Ten slotte smelten we de boter op een laag vuurtje. Als deze helemaal gesmolten is, nemen we de boter van het vuur en voegen 2 eetlepels suiker toe. We roeren tot deze helemaal opgelost is. Ondertussen is onze kluts al een beetje afgekoeld en voegen we 1 ei toe. Goed roeren zodat je een homogeen beslag krijgt. Deze kluts gieten we dan bovenop de appelen. Daarna schuiven we alles in de oven en wachten we ongeveer 35 à 40 minuten.

En smullen maar! Heel lekker met een bolletje ijs erbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs