Zoeken in deze blog

donderdag 9 oktober 2014

Suikerwafels

Het wordt kouder en wat is er dan lekkerder dan een goede kop warme chocolademelk met een overheerlijke suikerwafel???? Niets ahja, ik zou zeggen, gewoon bakken...opeten....en genieten!


Benodigdheden (voor een 40-tal wafeltjes):
  •       400 g boter
  •       100 g kristalsuiker
  •       50 g honing
  •       50 g vanillesuiker
  •  500 g bloem (gewone bloem of patisseriebloem)
  •      1 eetlepel vanillepuddingpoeder
  •        ½ koffielepel bakpoeder of bicarbonaat
  •      1 vanillestok
  •      6 eieren  
  •      1 snuifje zout
  •      200 ml melk
  •      parelsuiker


Bereidingswijze:

Als eerste stap, laten we de boter smelten op een zacht vuurtje. Ondertussen kunnen we alle droge ingrediënten reeds mengen. We nemen de bloem, het bakpoeder, het vanillepuddingpoeder, het zout, de suiker en de vanillesuiker en mengen dit goed door elkaar met een klopper. Vervolgens doen we de honing en een uitgeschraapte vanillestok door het droge mengsel. Daarna mengen we alle natte ingrediënten onder geheel. Dit zijn 6 hele eieren, 200 ml melk en de gesmolten boter. Hiervoor nemen we, voor het gemak, de mixer zodat we een luchtig deeg krijgen. Alvorens de boter toe te voegen, mengen we alvast de eieren en melk door het geheel. Eens deze goed opgenomen zijn, voegen we de gesmolten boter in een straaltje eraan toe. Ondertussen blijven we mixen en controleren op tijd of alle ingrediënten goed opgenomen worden. Als alles goed gemengd is, mixen we nog een aantal minuten goed door. Daarna voegen we de parelsuiker toe bij het deeg en mengen alles goed door elkaar. 

Vervolgens storten we alles uit in een ruime kom. Deze kom plaatsten we gedurende een uurtje in de koelkast zodat het deeg nog wat kan opstijven. We bedekken de kom met een stukje plasticfolie zodat er geen velletje op het deeg komt.


Voor we beginnen bakken, halen we het deeg uit de koelkast. Vervolgens zetten we ons wafelijzer op maximale stand en laten het goed heet worden. Daarna kunnen we starten met bakken. Neem telkens een eetlepel deeg, zo heb je elke keer gelijke wafels. De baktijd hangt af van het wafelijzer zelf. Bij sommige ijzers zal dit sneller gaan dan bij andere. Op tijd controleren is de boodschap!

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs