Zoeken in deze blog

donderdag 15 augustus 2013

Risotto natuur


Het maken van risotto is een typisch Italiaanse manier om rijst te garen. Na het in olijfolie aanstoven van ui en look en het garen van de risotto in bouillon, kan je gestoofde groenten en/of vlees (bv. chorizo, spekjes) toevoegen. Hier maakte ik gewoon risotto natuur!

Ingrediënten:
- 2 pollepels risotto-rijst - 4 pollepels kippenbouillon
- 1 ui
- 1 teentje look
- olijfolie
- versgemalen Parmezaanse kaas
- 1 klont boter
- peper

Bereidingswijze: 

Versnipper de uien en plet de verse look tot een pasta.

Zet een ruime kookpot met een scheut olijfolie op matig vuur

Stoof hierin al roerend de ui en de look aan. Laat de ui niet kleuren!

Schep vervolgens de risotto-rijst in de kookpot.

Voeg voor elke hoeveelheid risotto een dubbele hoeveelheid verse groentebouillon toe.

Zet het deksel op de pot en laat de rijst garen op een zacht vuur. Roer niet.

Controleer regelmatig de pot met rijst. Zodra de rijst het vocht heeft geabsorbeerd, roer je alles een keertje om.

Nu kan je gestoofde groenten en/of vlees toevoegen volgens het gerecht dat je wil maken.

Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze onder het rijstmengsel. Voeg er de boter aan toe en wat peper van de molen toe (naar smaak). Roer alles een laatste keer om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs