Zoeken in deze blog

vrijdag 2 augustus 2013

Gazpacho van tomaat, paprika en komkommer

Hot, hot, hot, gazpacho (koude soep) is de ideale verfrissing! 


Ingrediënten:

- 75cl tomaten passata
- 1 kleine rode paprika
- 1/4 komkommer
- 1 limoen
- 1 snede wit brood
- witte peper
- zeezout

Bereidingswijze:

Snij de komkommer en paprika in stukjes en doe deze in de blender. Blend beide groenten tot een sapje!

Vervolgens doen we de tomaten passata bij dit mengsel. Alsook de peper, het zeezout, 1 snede brood en het sap van 1/2 limoen.

Blend alles nog eens goed door elkaar en klaar is kees!

Zet deze soep in de koelkast! Deze moet heel koel en fris geserveerd worden!

Tips:
1) als je het wat pittiger wil, kan je ook wat tabasco of een klein rood pepertje toevoegen.
2) deze soep kan je ook serveren met enkele druppels basilicum-olie. Dit is gewoon goddelijk!
3) als garnituur kan je eveneens enkele broodkorstjes en grijze garnaaltjes bovenop de soep leggen! Succes gegarandeerd!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs