Zoeken in deze blog

maandag 13 november 2017

Taco met rucola, tomaat en gekruid gehakt

Vorige week kreeg ik een zeer leuk pakket opgestuurd van The Insiders, vol met ingrediënten om heerlijke taco's, fajita's, burrito's of tortilla's te maken. Het pakket was zeer uitgebreid en bevatte o.a. taco schelpen, tortilla wraps, heel veel kruidenzakjes en nog zo veel meer. Ik ging hier dan ook graag mee aan de slag. Dit is alvast 1 van de verschillende gerechtjes dat ik tot nu toe al gemaakt heb.

Ingrediënten (voor 4 taco's):

- rucola
- 1 tomaat
- gemalen kaas
- scheutje water
- 150 g gehakt
- 4 taco schelpen
- 1/2 zakje taco kruiden van Santa Maria (of ander merk)


Bereidinsgwijze:

We starten met het bakken van het gehakt. Hier voegen we ongeveer 1/2 zakje taco kruiden aan toe, naargelang je eigen smaak. Voeg een scheutje water toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Snij ondertussen de tomaat in blokjes en leg de taco schelpen in een vuurvaste schaal.

Roer regelmatig eens in het gehakt. Als het water is verdwenen is het gehaktmengsel klaar. Laat gerust nog even staan om wat af te koelen.

Zet de taco schelpen ongeveer 1 minuut in de magnetron op 900 W. Dit zorgt ervoor dat ze wat krokanter worden.

Ten slotte kunnen we beginnen met vullen en smullen!

Neem een taco schelp en begin met een beetje rucola, vervolgens wat blokjes tomaat. Daarna het gehaktmengsel. En om af te sluiten nog een beetje gemalen kaas.

Smakelijk!

PS: Smossen mag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs