Zoeken in deze blog

maandag 8 december 2014

Hamburger maison

Hoe vettiger, hoe prettiger, een goede hamburger kan altijd wel smaken! En wat is er lekkerder dan
deze gewoon zelf te maken. Leuk om te doen (ook met de kids) en te beleggen naar eigen smaak! Have fun!

Ingrediënten:

- hamburgerbroodjes (te vinden in elke supermarkt)
- gemengd gehakt
- 1 ei
- paneermeel
- zoetzure augurkjes
- tomaat
- 1 ui
- Bicky Burger uitjes
- chesterkaas
- mayonaise
- ketchup
- whiskey
- peper & zout


Bereidingswijze:

Starten doen we met het voorverwarmen van de oven op 180°.

Vervolgens bereiden we het gehakt naar onze eigen smaak. Voor mezelf is dit heel simpel (simpelweg omdat ons gehakt van nature al heerlijk is van smaak), ik voeg namelijk enkel een eitje en wat paneermeel toe en klaar is kees. Daarna maken we hamburgers volgens eigen formaat.

Daarna zetten we al onze overige ingrediënten reeds klaar, zodat we onze hamburger enkel nog hoeven te beleggen. Eerst en vooral maken we de huisgemaakte cocktailsaus. Neem wat mayonaise, ketchup een goede scheut whiskey en meng dit door elkaar. Kruid goed af met peper en zout en eventueel wat cayennepeper als je een spicy touch wil.

We gaan door met het versnijden van de ui, tomaat en augurkjes en zetten deze aan de kant.

Vervolgens starten we met het bakken van onze hamburgers. Voeg een goede klont boter in de pan en bak ze vervolgens langs beide zijden.

Als de hamburgers bijna klaar zijn, zetten we de broodjes 5 minuten in de oven, zodat ze goed warm zijn.

Ten slotte:

1. Hamburgers klaar: check!
2. Broodjes warm: check!
3. Cocktailsaus klaar: check!
4. Tomaat, ui en augurkjes gesneden: check!
5. Bicky Burger uitjes ergens tussen de conserven gevonden: check!
6. Chesterkaas uit de koelkast gehaald: check!

Dan kunnen we starten met het beleggen van onze hamburger!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs