Zoeken in deze blog

dinsdag 14 augustus 2018

Pizza met currysaus, gebakken gehakt en gegrilde aubergines

Het is eens wat anders dacht ik. Een pizza met currysaus in plaats van de klassieke tomatensaus.

 Ik gebruikte hiervoor de Original Wok All Natural Curry van het merk Go-Tan. Dit is eigenlijk een woksaus, maar ook perfect geschikt als basis voor een pizza. Ik testte dit met plezier eens uit en was verrast door de smaak. Echt lekker!

Ingrediënten:

- 1 kant-en-klare pizzabodem
- currysaus (kan je eventueel ook gewoon zelf maken)
- 1/2 aubergine
- 1/2 ui
- 5-tal champignons
- gehakt
- mozarella
- enkele groene olijven
- kruiden: peper, zout, oregano

Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 250°.

Daarna bakken we het gehakt aan, samen met de gesnipperde ui.

Vervolgens snijden we de aubergines in plakjes en zetten de laten de grillpan heet worden.
Daarna grillen we de aubergines even kort aan zodat je een mooi ruitjespatroon krijgt. Ondertussen snijden we champignons in kleinere stukjes.

De volgende stap is het  uitrollen van de pizzabodem op een bakplaat.

Besmeer deze rijkelijk met de currysaus en beleg met alle overige ingrediënten: gehakt, aubergines, champignons, olijven, kruiden en mozzarella.

Schuif in de oven gedurende 10 minuten op 250 graden en nog een 5-tal minuten op een 200 graden.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs