Zoeken in deze blog

zaterdag 7 juli 2018

Verveine-Gember thee

Met dit aanhoudend warme weer, is een verfrissend drankje wel op zijn plaats. Een heerlijke thee kan
dan zeker wonderen doen! Een verrassende combinatie van verfrissende verveine, die ook nog eens super ruikt, samen met de pittige toets van gember, zeker het proberen waard!

Ingrediënten (voor 1 liter):

- 5-tal takjes verveine
- 4 cm gember
- water

Bereidingswijze:

We beginnen met het koken van het water. Ondertussen doen we de verveine en gember in een karaf. Zorg er wel voor dat de karaf geschikt is voor warme dranken. Ik gebruik voor het maken een oude koffiepot (van een oude koffiemachine) en laat de drank hierin afkoelen alvorens ik hem overgiet in een karaf.

Daarna schenken we het kokend water op de verveine en de gember en laten dit goed trekken tot het koud is. Er mogen zeker nog enkele takjes verveine en stukjes gember in de karaf blijven, dit zorgt voor een leuk visueel effect.

Laat deze drank goed koelen in de koelkast gedurende 1 nacht.

Tip: voor de liefhebbers kan er ook altijd nog een beetje honing bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs