Zoeken in deze blog

donderdag 1 augustus 2013

Koude pasta-salade met een curry-yoghurtdressing

Morgen geven ze hier 35° en meer.... Halllooooo Frank en Sabine, is dit er niet een beetje over??? Als het zo warm is, heeft een mens niet veel zin om te eten, tenzij iets heel fris, zoals deze pasta-salade.

Ingrediënten (voor 2 personen):

Voor de pasta:

- spirelli-pasta
- 20 mozarella bolletjes
- gezouten spekblokjes
- kerstomaatjes
- peper en zout
- eventueel nog wat bieslook

Voor de yoghurtdressing:

- 1 potje natuur yoghurt
- currypoeder
- peper en zout
- 1/2 limoen

Bereidingswijze:

Kook eerst de pasta beetgaar, zoals op de verpakking wordt aangegeven, zodat deze kan afkoelen!

Bak de vervolgens de spekblokjes krokant in een pan zonder boter!

Snij daarna de kerstomaatjes en mozzarella bolletjes in 2 en meng deze reeds onder elkaar!

Als de pasta en de spekblokjes afgekoeld zijn, voeg je deze toe aan de tomaat-mozarella!

Kruid deze af met peper en een heel klein beetje zout (opgepast want het spek is ook al zout)!

Daarna maken we de curry-yoghurtdressing, dit is heel simpel!

Doe een potje yoghurt in een kom en voeg hierbij het currypoeder toe. Dit is naargelang de eigen smaak! Kruid goed af met peper en zout en voeg eveneens het sap van een halve limoen toe.
Roer alles goed door elkaar en zet een half uurtje in de koelkast!

Op het laatste moment dresseer je de borden, zodat alles heel koel blijft met dit warme weer!

Smakelijk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

volrecepten.nl

Topblogs