Koude pasta-salade met een curry-yoghurtdressing

Ingrediënten (voor 2 personen):
Voor de pasta:
- spirelli-pasta
- 20 mozarella bolletjes
- gezouten spekblokjes
- kerstomaatjes
- peper en zout
- eventueel nog wat bieslook
Voor de yoghurtdressing:
- 1 potje natuur yoghurt
- currypoeder
- peper en zout
- 1/2 limoen
Bereidingswijze:

Kook eerst de pasta beetgaar, zoals op de verpakking wordt aangegeven, zodat deze kan afkoelen!
Bak de vervolgens de spekblokjes krokant in een pan zonder boter!
Snij daarna de kerstomaatjes en mozzarella bolletjes in 2 en meng deze reeds onder elkaar!
Als de pasta en de spekblokjes afgekoeld zijn, voeg je deze toe aan de tomaat-mozarella!

Daarna maken we de curry-yoghurtdressing, dit is heel simpel!
Doe een potje yoghurt in een kom en voeg hierbij het currypoeder toe. Dit is naargelang de eigen smaak! Kruid goed af met peper en zout en voeg eveneens het sap van een halve limoen toe.
Roer alles goed door elkaar en zet een half uurtje in de koelkast!
Op het laatste moment dresseer je de borden, zodat alles heel koel blijft met dit warme weer!
Smakelijk
Reacties
Een reactie posten