Risotto natuur
- 2 pollepels risotto-rijst - 4 pollepels kippenbouillon
- 1 ui
- 1 teentje look
- olijfolie
- versgemalen Parmezaanse kaas
- 1 klont boter
- peper
Bereidingswijze:
Versnipper de uien en plet de verse look tot een pasta.
Zet een ruime kookpot met een scheut olijfolie op matig vuur
Stoof hierin al roerend de ui en de look aan. Laat de ui niet kleuren!
Schep vervolgens de risotto-rijst in de kookpot.
Voeg voor elke hoeveelheid risotto een dubbele hoeveelheid verse groentebouillon toe.
Zet het deksel op de pot en laat de rijst garen op een zacht vuur. Roer niet.
Controleer regelmatig de pot met rijst. Zodra de rijst het vocht heeft geabsorbeerd, roer je alles een keertje om.
Nu kan je gestoofde groenten en/of vlees toevoegen volgens het gerecht dat je wil maken.
Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze onder het rijstmengsel. Voeg er de boter aan toe en wat peper van de molen toe (naar smaak). Roer alles een laatste keer om.
- 1 ui
- 1 teentje look
- olijfolie
- versgemalen Parmezaanse kaas
- 1 klont boter
- peper
Bereidingswijze:
Versnipper de uien en plet de verse look tot een pasta.
Zet een ruime kookpot met een scheut olijfolie op matig vuur
Stoof hierin al roerend de ui en de look aan. Laat de ui niet kleuren!
Schep vervolgens de risotto-rijst in de kookpot.
Voeg voor elke hoeveelheid risotto een dubbele hoeveelheid verse groentebouillon toe.
Zet het deksel op de pot en laat de rijst garen op een zacht vuur. Roer niet.
Controleer regelmatig de pot met rijst. Zodra de rijst het vocht heeft geabsorbeerd, roer je alles een keertje om.
Nu kan je gestoofde groenten en/of vlees toevoegen volgens het gerecht dat je wil maken.
Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze onder het rijstmengsel. Voeg er de boter aan toe en wat peper van de molen toe (naar smaak). Roer alles een laatste keer om.
Reacties
Een reactie posten