Suikerwafels
Het wordt kouder en wat is er dan lekkerder dan een goede kop warme chocolademelk met een overheerlijke suikerwafel???? Niets ahja, ik zou zeggen, gewoon bakken...opeten....en genieten!
Benodigdheden (voor een 40-tal wafeltjes):
- 400 g boter
- 100 g kristalsuiker
- 50 g honing
- 50 g vanillesuiker
- 500 g bloem (gewone bloem of patisseriebloem)
- 1 eetlepel vanillepuddingpoeder
- ½ koffielepel bakpoeder of bicarbonaat
- 1 vanillestok
- 6 eieren
- 1 snuifje zout
- 200 ml melk
- parelsuiker
Bereidingswijze:
Als eerste stap, laten we de boter smelten op een zacht vuurtje.
Ondertussen kunnen we alle droge ingrediënten reeds mengen. We nemen de bloem,
het bakpoeder, het vanillepuddingpoeder, het zout, de suiker en de vanillesuiker
en mengen dit goed door elkaar met een klopper. Vervolgens doen we de honing en
een uitgeschraapte vanillestok door het droge mengsel. Daarna mengen we alle
natte ingrediënten onder geheel. Dit zijn 6 hele eieren, 200 ml melk en de
gesmolten boter. Hiervoor nemen we, voor het gemak, de mixer zodat we een
luchtig deeg krijgen. Alvorens de boter toe te voegen, mengen we alvast de
eieren en melk door het geheel. Eens deze goed opgenomen zijn, voegen we de
gesmolten boter in een straaltje eraan toe. Ondertussen blijven we mixen en
controleren op tijd of alle ingrediënten goed opgenomen worden. Als alles goed
gemengd is, mixen we nog een aantal minuten goed door. Daarna voegen we de parelsuiker toe bij het deeg en mengen alles goed door elkaar.
Vervolgens storten we alles uit
in een ruime kom. Deze kom plaatsten we gedurende een uurtje in de koelkast
zodat het deeg nog wat kan opstijven. We bedekken de kom met een stukje
plasticfolie zodat er geen velletje op het deeg komt.
Voor we beginnen bakken, halen we het deeg uit de koelkast. Vervolgens
zetten we ons wafelijzer op maximale stand en laten het goed heet worden.
Daarna kunnen we starten met bakken. Neem telkens een eetlepel deeg, zo heb je
elke keer gelijke wafels. De baktijd hangt af van het wafelijzer zelf. Bij
sommige ijzers zal dit sneller gaan dan bij andere. Op tijd controleren is de
boodschap!
Smullen maar!
Reacties
Een reactie posten