Gyros ( Grieks : γύρος, jíros ) is een traditioneel Grieks (fastfood) gerecht bestaande uit aan een grote spies gegrild varkensvlees , in reepjes gesneden en gekruid. Het lijkt enigszins op shoarma en het Mexicaanse taco al pastor . Alle drie zijn ze afgeleid van het Turkse döner kebab dat in de 19e eeuw is uitgevonden in Bursa. Ingrediënten: - 2 sneden varkensvlees - 3 paprika's (kleur naar keuze, maar ik koos voor 3 verschillende) - tomatenpuree - tomatenblokjes in blik - 1 ui - peper en zout - kippenkruiden Bereidingswijze: Starten doen we met het versnijden van het varkensvlees in fijne reepjes. Kruid onmiddellijk met peper, zout en kippenkruiden en zet aan de kant. Vervolgens versnipperen we de uit en snijden de paprika ook in reepjes (zoals het vlees). Daarna laten we een klontje boter smelten in een pan en stoven de ui, samen met wat tomatenpuree, aan. Als de ui zacht is, vo...
Reacties
Een reactie posten